Црвени крст Бачка Паланка

“Потреба је стварна, а време је сада!”

Помоћ најугроженијем становништву

Волонтери Црвеног крста Бачка Паланка су са председником Општине Браниславом Шушницом у понедељак, 6. јануара обишли најугроженије становништво и поделили им прехрамбене пакете улепшавши им бар мало божићне празнике.

-Хтели смо да се уверимо како поједине породице стварно живе и да им, на неки начин, олакшамо празнике, каже председник Општине Бранислав Шушница. – Свакако да се нећемо зауставити на овоме и ове године ћемо у сарадњи са Црвеним крстом Бачка Паланка обилазити наше угрожене суграђане.

Секретар Црвеног крста Бачка Паланка Бранислав Шобот изјавио је том приликом да ова организација константно обилази најугроженије становништво на терену и помаже у складу са својим могућностима.

-У комуникацији смо стално са председником Општине који четвртком прима грађане. Обишли смо неколико угрожених породица и ово је одличан пример добре праксе у локалној самоуправи. Мандат Црвеног крста и јесте да помаже најугроженијем становништву и то је оно што ми максимално радимо. Поносимо се изузетно добром сарадњом са локалном самоуправом и ово је добра прилика да се јавност увери каква је стварна ситуација на терену и шта ми то у ствари радимо. Сваке године се трудимо да са локалном самоуправом ту реалну слику на терену променимо и мислим да смо на добром путу да то и остваримо, каже Шобот.

Д. З.