Црвени крст Бачка Паланка

“Потреба је стварна, а време је сада!”

ФЕНОМЕН ХУМАНОСТИ ПАЛАНЧАНА

Протекле среде је у Црвеном крсту Бачка Паланка спроведена редовна новембарска акција добровољног давања крви, али у продуженом термину због несташице крви. Речима се не може описати хуманост Паланчана који су и овога пута показали своју људску величину и доброту. Наиме, акцији се одазвало чак 219 суграђана, што је рекорд свих рекорда, а од тога је било 24 нових давалаца.

-Ово је заиста феномен. Паланчани и житељи сеоских месних заједница увек показују неизмерну хуманост и у нашој општини никад није проблем добровољно давање крви. На све апеле се наши суграђани одазивају у великом броју, а тако је било и овог пута. Заиста немам речи захвалности за њихове гестове. Захваљујем се у име оних којима ће ова крв можда спасити живот и у име Црвеног крста на овој неизмерној хуманости, каже секретар ЦК Бачка Паланка Бранислав Шобот.

У овом месецу су планиране још само две акције добровољног давања крви у нашој општини и то 10. новембра у Силбашу и Челареву, а наредна акција у граду се спроводи 7. децембра.

Д. З.