Сређују „Багремару“

Бачкопаланачко излетиште „Багремара“ полако добија свој прави сјај, а најзаслужнији за то су волонтери и запослени у Црвеном крсту Бачка Паланка. Наши суграђани се поприлично плаше боравка у „Багремари“ због крпеља, али овог лета није регистрован ни један ујед крпеља у овом излетишту и то захваљујући Милораду Ћурчићу и фирми „Delco“ која је већ четири пута прскала ове опасне инсекте.

-Трудимо се колико можемо да уредимо „Багремару“, а ту нам је у помоћ притекла и локална самоуправа која је пресвукла асфалтном подлогом прилаз излетишту са магистралног пута према Обровцу. Овде су и радници на јавним радовима који су свакодневно ангажовани на уређењу „Багремаре“, а колико је безбедан боравак у излетишту најбоље говори податак да нам је тренутно овде смена од 40 деце из неколико војвођанских општина. У питању је опоравак малишана који је подржала Влада Војводине преко Покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова, рекао је секретар ЦК Бачка Паланка Бранислав Шобот.

У излетишту „Багремара“ је Удружење ликовних стваралаца „Петар Томић“ у среду организовало ликовну колонију на којој су поред уметника из Бачке Паалнке радове стварали и деца из Бача, Оџака и Апатина.

Д. З.