Црвени крст Бачка Паланка

“Потреба је стварна, а време је сада!”

Прикупљена значајна средства за помоћ тешко оболелој Дајани Сердар

Паланчани се показали на делу

Црвени крст Бачка Паланка је ових дана уплатио 101.800 динара прикупљених за лечење тешко оболеле Дајане Сердар из Бачке Паланке. Њој је оштећен центар за моторику, па је тим поводом организован хуманитарни концерт ”Деца деци” у организацији Црвеног крста Бачка Паланка и у сарадњи са ОШ ”Десанка Максимовић” и Школом електричне гитаре ”Presence”. То и јесте идеја и циљ овог концерта да се прикупе средства за лечење тешко оболеле деце или за набавку ортопедских помагала, све зависно од врсте болести од које су деца оболела.

Само од улазница продатих на дан концерта прикупљено је 37 хиљада динара, а преосталих 64.800 динара је прикупљено захваљујући донаторима, бачкопаланачким фирмама и појединцима.

Раде Сердар Дајанин отац, иначе полицајац у ПС Бачка Паланка, истакао је на концерту велику захвалност Црвеном крсту и пре свега секретару Браниславу Шоботу.

На тај начин су Паланчани још једном показали колико су хумани односно да не питају када некоме треба помоћи, него одмах ускачу у помоћ. Ово је још један пример праве хуманости, а поред тога рецимо да је Бачка Паланка и званично постала најхуманија општина у Србији за 2015. годину када је у питању добровољно давање крви.

Д. З.