Црвени крст Бачка Паланка

“Потреба је стварна, а време је сада!”

Подељени пакети социјално угроженим становницима у нашој општини

Пакети у право време

 

Захвалност за прехрамбене пакете упућена Предрагу Пеђи Вулетићу

 

 

Социјално угрожени становници Бачке Паланке добили су уочи Нове године помоћ у виду прехрамбених пакета што им је много значило и бар мало улепшало празнике у свом дому. Тиме се показало да и на те суграђане неко мисли и да нису скрајнути у друштву. Пакети са хуманитарном помоћи су обезбеђени уз помоћ Министарства рада и социјалне политике.

-У стандардној процедури и сарадњи са Црвеним крстом, спремили смо спискове социјално угрожених становника у општини Бачка Паланка, односно оних који требају да добију пакете и помоћ је одмах дистрибуирана захваљујући запосленима Центра за социјални рад и Црвеног крста који су два дана непрестано били на терену и наравно месним заједницама са којима имамо све бољу сарадњу. Други део пакета је остао у Бачкој Паланци и запослени из наше установе су их делили последњих дана прошле и првих дана ове године. Трудили смо се да све обавестимо, да сви стигну на време и да им тако бар мало улепшамо празнике. Надамо се да ће једна количина пакета бити спремна и крајем јануара или почетком фебруара, јер је ово што смо сада урадили наишло на велико одобравање и нама је драго да су како Влада АПВ, која је раније помогла Црвеном  крсту, тако и Министарство рада и социјалне политике који су помогли социјално угроженим становницима наше општине, истакла је директорица бачкопаланачког Центра за социјални рад Слађана Ступар.

У ову причу је био укључен и Црвени крст Бачка Паланка и секретар ове хуманитарне организације Бранислав Шобот истиче задовољство што су пакети успешно подељени онима којима су најпотребнији.

-Очекујемо да ћемо једну количину поделити до краја месеца. Као и до сада, трудићемо да обезбедимо што више прехрамбених производа јер смо и даље мишљења да ми немамо бескућника и да у нашој општини много више значи храна однесена на кућну адресу него народна кухинја за коју немамо изгледне шансе да урадимо, а и то је јако скупо јер је наша општина разуђена. Ово је за сада најбоље решење и ми то говоримо дуги низ година. Мислимо да ћемо ове и наредних година убедити локалну самоуправу, а и шире да прехрамбене пакете носимо социјално угроженима на кућну адресу, нагласио је Шобот.

Д. З.

ЗАХВАЛНОСТ ПРЕДРАГУ ВУЛЕТИЋУ

Велику захвалност за помоћ у пакетима за социјално угрожене становнике наше општине, Центар за социјални рад и Црвени крст упутили су Предрагу Вулетићу.

-Он нам је био спона да дођемо до одговорних људи у Министарству рада и социјалне политике којима смо изложили проблем и дошли до дуго очекиваних прехрамбених пакета, навели су директорица Центра за социјали рад Слађана Ступар и секретар Црвеног крста Бачка Паланка Бранислав Шобот.