Црвени крст Бачка Паланка

“Потреба је стварна, а време је сада!”

Обележен Међународни дан волонтера

Међународни дан волонтера 5. децембар обележавају организације широм света а међу њима и све организације Црвеног крста. Циљ обележавања тога дана је да се све активности волонтера и њихов добровољни рад учине видљивим на локалном, националном и међународном нивоу.

Црвени крст Бачка Паланка је волонтерима организовао дружење у Одмаралишту у Багремари, уз звуке гитаре Драгољуба Ступара – Баје, овом приликом су им уручене захвалнице које је обезбедио „Лине принт“, као и награде за најактивнијег волонтера Николу Новака, тако и Николину Миловац за најбољег вршњачког едукатора. Омладина се лепо забављала и дружила са волонтерима из других општина који су на семинару о добровољном давалаштву крви у Багремари.

Црвени крст Бачке Паланке својим програмина посебно мотивише младе да уче о хуманих вредностима, да развијају самопоуздање и солидарност. Ово тим пре што волонтеризам и волонтерски рад представљају један од најефикаснијих облика учествовања грађана у процесима развоја заједнице, афирмишући оно најплеменитије у људима – слободу, једнаке могућности, безбедност и правду за све људе.

Н.Д.