Црвени крст Бачка Паланка

“Потреба је стварна, а време је сада!”

Деца уживала и дружила се

Од 17. до 23. јуна је у Одмаралишту Црвеног крста Бачка Паланка боравило четрдесет деце који су добри ученици петог и шестог разреда, али слабијег материјалног статуса. Овај одмор малишана је реализован на основу уговора између Црвеног крста Војводине и покрајинске Владе, а уз подршку покрајинског секретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова.

У првој седмодневној смени гости бачкопаланачке организације Црвеног крста су била деца из Кањиже и Сенте, а поред дружења су малишани учествовали у бројним радионицама, учили о томе шта ради Црвени крст, прву помоћ и играли се. Деца су током боравка у Бачкој Паланци посетила ергелу у Карађорђеву, уживали су на базенима у Бачком Петровцу, као и у прелепом окружењу у Багремари.

Од недеље, 23. јуна до суботе 29. јуна се у Одмаралишту Црвеног крста Бачка Паланка налазе и деца из Кикинде, Новог Бечеја и Бечеја, а у пет седмодневних смена ће у Багремари боравити укупно 200 деце из Кањиже, Сенте, Кикинде, Новог Бечеја, Бечеја, Вршца, Србобрана, Врбаса, Оџака, Бача, Апатина, Сомбора и Суботице.

Д. З.