Црвени крст Бачка Паланка

“Потреба је стварна, а време је сада!”

Вулетић обишао 34 деце из социјално угрожених породица

 

Покрајински секретар за социјалну политику, демографију и равноправност полова Предраг Вулетић обишао је у уторак Одмаралиште Црвеног крста Војводине у Багремари где се налази 34 деце из осам војвођанских општина који спадају у други, трећи и четврти степен развијености, а који су из социјално угрожених породица.

Покрајина је за одмор и опоравак деце у одмаралиштима Црвеног крста утрошила 960 хиљада динара.

-Ово је резултат сарадње између Покрајинског секретаријата за социјалну политику и Црвеног крста Војводине. Могу да се испред Покрајинског секретаријата похвалим да је ово година најбоље сарадње покрајинске Владе и Црвеног крста Војводине. У овој години смо за овакве и сличне програме издвојили 15 милиона динара, а за укупно 66 деце у одмаралиштима Багремара и Вршачки брег је утрошено 960 хиљада динара и морамо да кажемо да је циљ овог да научимо децу да буду социјално одговорни и оно што сваком друштву недостаје да буду људски солидарни. Ово је школа у природи која је социјално одговорна и сигуран сам да ћемо у наредном периоду направити један квалитетан и добар план и програм који ће да прати и финансијску конструкцију кроз покрајински буџет, рекао је Предраг Вулетић приликом обиласка Одмаралишта ЦКВ у Багремари.

Црвени крст Војводине у нашој покрајини има два одмаралишта, поред бачкопаланачке Багремаре ту је и Одмаралиште на Вршачком брегу. Председник Црвеног крста Војводине Дејан Укропина је навео да је капацитет Одмаралишта Багремара предвиђен за педесеторо деце. Од 6. до 11. августа, по његовим речима, ће 32 малишана из седам општина боравити на опоравку у летњој школи Црвеног крста у Одмаралишту на Вршачком брегу.

Малишани су у Одмаралишту ЦКВ у Багремари, поред дружења, учествоавли на рфазним радионицама попут у пружању прве помоћи, али и развијању хуманизма, толеранције и солидарности чиме се уједно ублажавају последице сиромаштва у најугроженијим категоријама.

У улози домаћина нашао се секретар ЦК Бачка Паланка Бранислав Шобот.

-Децу су бирале наше колеге из осам општина у сарадњи са школама. Деца су добри ученици из социјално угрожених категорија која нису имала прилику да оду на летовање, па смо онда направили ово. То је у ствари и један од принципа ЦК Војводине и Србије, истакао је Шобот.

Од 30. јула од 3. августа су у Одмаралишту Црвеног крста у Багремари боравили малишани из осам војвођанских општина, Апатина, Бачке Тополе, Жабља, Куле, Малог Иђоша, Сомбора, Сремске Митровице, Титела и Бачке Паланке.

Д. З.