Инклузивни дан са ученицима ОШ „Херој Пинки“

Протекле среде је у Одмаралишту Црвеног крста Бачка Паланка одржан инклузивни дан са децом из ОШ „Херој Пинки“ на коме су се малишани дружили у природи, радили у разним радионицама и приредбама. У питаљу је наставак сарадње између бачкопаланачке хуманитарне организације и ОШ „Херој Пинки“.

-Оно што смо желели то смо и постигли, а то је да се деца лепо осећају у природном окружењу. Морам да кажем да нам је у овоме помогао и „Ковис БП“ који нам сваке године донира средства у хуманитарне сврхе. Наиме, ове године смо, поред набавке огрева за зиму, један део средстава наменили за помоћ деци са сметњама у развоју, каже секретар ЦК Бачка Паланка Бранислав Шобот.

Директор ОШ „Херој Пинки“ Дијана Вила навела је да је ово четврта година како се организује инклузивни дан јер се последњих година све више прича о инклузивном образовању.

-Са Црвеним крстом смо дошли на идеју да организујемо инклузивни дан где ће деца са сметњама у развоју заједно са својим вршњацима из редовног образовног система провести један дан у активностима у којима могу да равноправно учествују и буду једнаки. Осмишљене су креативне и спортске радионице у које су укључена деца у зависности од њихових афинитета и интересовања, а превасходно од њихове способности. Организоване су тако да сви учествују у те две радионице, с тим пшто су у креативној радионици укључене и активности везане за екологију и заштиту животне средине, нагласила је Вила.

Д. З.