За безбедност малишана у саобраћају

Акција Црвеног крста Бачка Паланка у ОШ “Вук Караџић”

Црвени крст Бачка Паланка је у сарадњи са ОШ “Вук Караџић” у среду спровео акцију поводом Недеље безбедности деце у саобраћају. У питању је активност коју ова хуманитарна организација традиционално реализује сваке године са циљем упознавања малишана са правилима у саобраћају како би безбедно прешла пут од куће до школе. То се посебно односи на ђаке прваке који су тек кренули у школу и постали учесници у саобраћају.

-Приликом посете ОШ “Вук Караџић” смо малишанима објаснили основна правила понашања у саобраћају. Једноставно смо их пустили да буду креативни, да својим рукама нацртају саобраћајне знакове и да тако усмере пажњу на оно што виде у својој средини приликом доласка у школу и одласка кући. Веома смо задовољни њиховим радом, јер су деца показала завидно предзнање из понашања у саобраћају, па је смањена могућност да се деца повреде на путу од школе до куће, каже Драган Димитријевић из Црвеног крста Бачка Паланка.

Основна пкола “Вук Караџић” већ дужи низ година успешни сарађује са овом Црвеним крстом на разним акцијама.

-Сарађивали смо до сада на акцијама са разним темама, али је безбедност деце у саобраћају можда и најважнија за наше мале ђаке прваке да се упознају са саобраћајним знацима и колико је уопште важна безбедност у саобраћају, навела је директорица ОШ “Вук Караџић” Сања Ралић.

Црвени крст Бачка Паланка је у четвртак обележио Недељу безбедности деце у саобраћају и традиционалном посетом свом сталном партнеру у овим акцијама Ауто школи Илић. Том приликом су Ауто школу Илић посетили ученици два прва разреда ОШ “Свети Сава” где су малишанима такође предочена правила понашања у саобраћају.

На крају се бачкопаланачка хуманитарна организација захваљује Ауто школи Илић и основним школама из Бачке Паланке на веома успешној сарадњи.

Д. З.